Oud-West

A 3 km walking audio tour guide in Dutch in Amsterdam featuring 10 highlights.
This guide is 2 credits.

Buy for $1.99 or preview in app or get the app

Guide Description

De stadswijk Oud-West loopt van het chique Vondelpark tot en met de volkse Kinkerbuurt en is daarmee een van de meest diverse wijken van Amsterdam. Hier vindt u kapitale villa’s, luxueuze woonwinkels, monumenten, dure restaurants maar ook gezellige kroegen, een dagmarkt, kunstateliers en het grootste caféterras van de stad! Daarnaast beschikt Oud-West over een aantal prachtige verborgen schatten.

Oud-West is grotendeels gebouwd in de 19e eeuw, net als de andere wijken rond het centrum van Amsterdam. Een klein deel van Oud-West, de charmante Bellamybuurt, is een stuk ouder. Deze buurt is ontstaan uit een nederzetting uit de 16e eeuw. Na de inpoldering vestigden zich hier veel ambachtslieden. Nog steeds zijn in de Bellamybuurt originele arbeidershuisjes en kleine werkplaatsen te vinden.

Het gebied kenmerkt zich ook door zijn diversiteit aan mensen: er hebben zich ongeveer 125 nationaliteiten verzameld. Vrijwel nergens in Nederland wonen de mensen zo dicht op elkaar als hier. En toch: de sfeer is gemoedelijk en Oud-West ontwikkelt zich steeds meer als populaire wijk voor jonge tweeverdieners. En daarmee voor moderne horeca, kleurrijke woonwinkels, delicatessenzaken en boetiekjes.

De wandeling die u gaat maken voert langs een aantal prachtige verborgen én minder verborgen schatten. Het gebied is te groot om u alles te laten zien. Voor wie heel Oud-West wil leren kennen is ook een fietsroute verkrijgbaar. De stadswandeling concentreert zich rond het Vondelpark, de Overtoom, het WG-plein en de Helmersbuurt en duurt ongeveer 1,5 uur.

5.0 stars - based on 1 reviews

Start Point

Vondelpark 3
1071 AA, Amsterdam
North Holland, NL

About I amsterdam

I amsterdam

Iamsterdam.com offers information on everything you need to know to visit, go out, do business or live in Amsterdam.
http://iamsterdam.com

More I amsterdam Guides »

About Tales & Tours

Tales & Tours

Tales & Tours is the personal tourguide that fits your pocket. Guide away on iOS and Android!

Get Tales & Tours »

audio Guide Preview

This audio guide consists of 10 audio items

 

You will see and learn more about the following sights & subjects:

Get the Oud-West audio GUIDE now!


Buy for $1.99

or preview in app or get the Tales & Tours app