Oostelijke Havenbuurt

A 7 km walking audio tour guide in Dutch in Amsterdam featuring 11 highlights.
This guide is 2 credits.

Buy for $1.99 or preview in app or get the app

Guide Description

Het is de bijzondere moderne architectuur in het Oostelijk Havengebied die iedereen meteen opvalt. Architectuurliefhebbers komen van heinde en verre om het baanbrekende werk van de stedenbouwkundigen en architecten in deze Amsterdamse woonwijk te bewonderen. Tijdens de wandeling over het Java-eiland, het KNSM-eiland, Sporenburg en het Borneo-eiland zult u zien wat hen trekt. Imposante hoogbouw, slimme en gevarieerde laagbouw en verrassende bruggen wisselen elkaar af.

Maar het Oostelijk Havengebied is veel meer dan een geslaagde woonwijk. Het heeft een roerige geschiedenis van uitbundige bloei en dramatisch verval. Ooit was het Oostelijk Havengebied het centrum van handel met Indonesië, Suriname, Noord- en Zuid-Amerika. Voor arme landverhuizers was het de laatste stop op het Europese vasteland voor ze aan de lange zeereis begonnen naar een betere toekomst op een ander continent. Maar uiteindelijk bleek de haven in de moderne tijd aan de verkeerde kant van de stad te liggen en veranderde het in een braakliggend terrein waar alleen kunstenaars, krakers en stadsnomaden zich thuis voelden. Tegenwoordig is het Oostelijk Havengebied weer een aantrekkelijke buurt om te wonen dankzij de bijzondere ligging aan het water en de unieke architectuur.

Deze wandeling neemt u mee naar de meest bijzondere plekken van het Oostelijk Havengebied waar het altijd waait en het water van het IJ overal aanwezig is. De beschreven route staat aangegeven op het kaartje. U kunt de route uiteraard naar eigen inzicht verkorten of verlengen. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

5.0 stars - based on 1 reviews

Start Point

Panamastraat
1019, Amsterdam
North Holland, NL

About I amsterdam

I amsterdam

Iamsterdam.com offers information on everything you need to know to visit, go out, do business or live in Amsterdam.
http://iamsterdam.com

More I amsterdam Guides »

About Tales & Tours

Tales & Tours

Tales & Tours is the personal tourguide that fits your pocket. Guide away on iOS and Android!

Get Tales & Tours »

audio Guide Preview

This audio guide consists of 11 audio items

 

You will see and learn more about the following sights & subjects:

Get the Oostelijke Havenbuurt audio GUIDE now!


Buy for $1.99

or preview in app or get the Tales & Tours app