Westerpark

A 5 km walking audio tour guide in Dutch in Amsterdam featuring 10 highlights.
This guide is 2 credits.

Buy for $1.99 or preview in app or get the app

Guide Description

De Amsterdamse Westerparkbuurt is in beweging en is dat altijd al geweest. Was het aan het einde van de negentiende eeuw een buurt voor arbeiders die bij de Westergasfabriek of in de houthavens werkten, in de roerige jaren tachtig van de vorige eeuw maakten krakers, muzikanten, beeldhouwers en filmmakers er de dienst uit.

Ook nu nog is Westerpark doordrongen van cultuur. Er wonen en werken veel kunstenaars, er zijn twee arthouse filmhuizen en maar liefst zeven theaters. De buurt huisvest een van de meest bijzondere gebouwen in de Amsterdamse Schoolstijl. Maar Westerpark staat tegenwoordig vooral bekend om de monumentale gebouwen van de Westergasfabriek en het omliggende park. Hier ontmoeten bewoners elkaar en het is de plek in Amsterdam voor culturele festivals, concerten en manifestaties. Sinds de renovatie van het fabrieksterrein in 2005 is Westerpark daarom een aantal bijzondere en toonaangevende culturele evenementen rijker zoals de Amsterdam International Fashion Week, The Affordable Art Fair en het technofeest Awakenings.

De Westerparkbuurt kenmerkt zich verder door de grote betrokkenheid van bewoners bij het reilen en zeilen van de buurt. Zij hebben grote invloed gehad op hoe de buurt er vandaag de dag uitziet. Door spontaan opgezette actiecomités bleven in de jaren tachtig veel woningen van de sloop gespaard maar werden gerenoveerd zonder stijging van de huurprijzen. Ook de bijzonder ecologische woonwijk met een mix van koop- en huurwoningen die u op deze wandeling aandoet, is een resultaat van actief meedenken door bewoners.

Deze wandeling neemt u mee naar de meest bijzondere plekken van Westerpark. De beschreven route staat aangegeven op het kaartje achterin dit boekje. U kunt de route uiteraard naar eigen inzicht verkorten of verlengen. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.

5.0 stars - based on 1 reviews

Start Point

Pazzanistraat 4
1014 DB, Amsterdam
North Holland, NL

About I amsterdam

I amsterdam

Iamsterdam.com offers information on everything you need to know to visit, go out, do business or live in Amsterdam.
http://iamsterdam.com

More I amsterdam Guides »

About Tales & Tours

Tales & Tours

Tales & Tours is the personal tourguide that fits your pocket. Guide away on iOS and Android!

Get Tales & Tours »

audio Guide Preview

This audio guide consists of 10 audio items

 

You will see and learn more about the following sights & subjects:

Get the Westerpark audio GUIDE now!


Buy for $1.99

or preview in app or get the Tales & Tours app